Vlavro bodem

Een Vlavro bedbodem is de meest simpele bedbodem en is feitelijk een plank met gaatjes. Daarnaast doet een Vlavro bedbodem ergonomisch gezien niets en verlengd zodoende de levensduur van het matras ook niet. Elke dag bij het in en uit het bed stappen zal het matras op die plek geplet worden waardoor daar sneller kans op kuilvorming is. De gaatjes die in de houten plaat geboord zijn zorgen voor ventilatie.

Vlavro bodems worden ook wel boardbodems genoemd en zijn in principe de meest eenvoudige bedbodems. Deze bedbodems zijn opgebouwd uit vuren latten, met hierover twee platen hardboard gelegd waarin gaten zijn geboord. Deze gaten dienen als ventilatiegaten, maar in de praktijk gelden vlavro bodems als niet goed ademende bedbodems. Een vlavro bedbodem biedt een vrij hard slaapcomfort en is niet verstelbaar.

Levensduur en comfort van vlavro bodems

De originele vlavro bedbodemEen vlavro bodem is qua levensduur wel een goede bedbodem en kan rond de 20 jaar mee. Deze vlavro bodems zijn eigenlijk alleen aan te raden als bedbodem voor op een logeerkamer. Voor dagelijks gebruik zijn normale lattenbodems, spiraalbodems of schotelbodems een betere keuze. Mocht u toch per se willen slapen op een vlavro bodem, dan zijn traagschuim nasa matrassen en pocketveer matrassen nog de meest geschikte keuze om bovenop deze bedbodems te leggen.

Niet elk matras kan op elk type bedbodem. Hieronder vindt u een lijstje met welke type matras gecombineerd kan worden met een vlavro bedbodem.


Matras type

Vlakke Vlavrobodem

Hand Verstelbare      Vlavrobodem

Elektrisch verstelbare  Vlavrobodem

Binnenvering matras

++

nvt

nvt

Pocket  matras

++

nvt

nvt

Traagschuim matras

++

nvt

nvt

Koudschuim matras

++

nvt

nvt

Latex matras

++

nvt

nvt

Polyether matras

++

nvt

nvt

Lucht matras

++

nvt

nvt

Waterbed

nvt

nvt

nvt

oplegmatras

nvt

nvt

nvt

 

          © Copyright 2001 - Bedbodem.info | Disclaimer | Sitemap bedbodem.info | Mogelijk gemaakt door C.D. Nederhorst